Császármorzsa (smarni) actifryben
Így készül a legjobb smarni
Egyszerű ételként vonult a köztudatba és tulajdonképpen az is!
Főleg ACTIFRY-vel...
15 dkg búzadara
3 tojás
6 dl tej
reszelt citromhéj
5 dkg vaj
10 dkg cukor
csipet só
Tetejére
vaníliás cukor
lekvár
A sót keverd a meglangyosított tejbe, majd öntsd bele a búzadarát. Keverd el, hogy ne legyen csomós.
Rakd mikróba, 100 Watton 5 percre (nekem ez a legalacsonyabb, un. melegen tartó funkció), így kb. 20-30 percet kell duzzasztani, különben 1,5-2 órát.
A tojások sárgáit keverd ki a cukorral, a fehérjékből pedig verj kemény habot. Amikor a dara megduzzadt, keverd hozzá a reszelt citromhéjat, a cukros tojást és a habot, valamintamazsolát is.
Melegíts elő egy nagy TEFAL serpenyőt (28-30 cm-es), olvaszd fel benne a vaj felét, öntsd bele az egész masszát és süsd néhány percig, míg összeáll, közben néha kevergesd meg. Akkor jó, ha már nem folyós, és nem tapad az edény oldalára. Ez kb. 3-5 perc.
Az elősütött masszát kanalazd át az ACTIFRY-be, szórd rá a a maradék felkockázott vajat, a sütőt állítsd 30 percre.
Amikor a gép jelez, alaposan keverd át a morzsát, ha szükséges darabold még kissé, majd süsd további 5 percet.
Kapcsold ki a sütést, az időmérőt állítsd 5 percre, addig pihen a morzsa.
Tedd tányérokra, szórd meg vaníliás porcukorral és lekvárdaradokkal.
Jó étvágyat!
FOTÓK:
ÖTLET:
Előre is elkészíthetsz több adagot, amit lefagyaszthatsz. Felhasználás előtt mikróban (2-5perc) melegíted.
Jobb eredményt kapsz, ha a 30 perc sütés után befejezed a sütést, lehűtöd és fagyasztod. Felhasználáskor mikróban (2-5perc), vagy szobahőmérsékleten 20 percet kell felengedni, majd 5 percet az ACTIFRY-ben sütni. Így egészen olyan mintha most készült volna!