Édesség
Császármorzsa (smarni) actifryben
Így készül a legjobb smarni
Elkészítési idő: 10+20+35 perc*
Az osztrák eredetű császármorzsa tulajdonképpen a zsírban sült tészták közé sorolható. Másik ragadványneve a smarni. A Kaiserschmarren palacsintaszerű osztrák étel. A legenda szerint Ferenc József találmánya, és így Bécsből származott át hozzánk.
Egyes elméletek szerint a saját találmánya, de valószínűbb, hogy a császári pár főszakácsa tálalta fel elsőként a magasságos asztalra az egyébként régi paraszti ételt
Egyszerű, olcsó ételként vonult a köztudatba és tulajdonképpen az is!
A problémát csupán az jelenti, hogy sokáig kell felette álldogálni, folytonosan kevergetni, ami a jelenlegi rohanó életvitel mellett nem igazán kivitelezhető, igy lasacskán kezd elfelejtődni, pedig igazán CSÁSZÁRI.
ACTIFRY-vel...
azonban az elkészítési idő jelentősen lerövidül. A receptben további ötleteket találhatsz, hogy teheted még egyszerűbbé a folyamatot
Készítéséről megoszlanak a vélemények, ahány háziasszony, majdnem annyiféle recept, én a számomra legízletesebbet, legjobban beváltat közlöm.
Pl: 10+20+35 perc
Az első szám az aktív időt jelenti, tehát a példában 10 percet kell az időnkből az elkészítésre fordítani.
A második szám a technológia várakozási időt jelenti, ami számunkra nem jelent elfoglaltságot, hiszen ilyenkor pihen az alapayag. A példában ez 20 perc, miközben egyéb tevékenységet végezhetünk.
A harmadik a sütés ideje, ami számunkra szintén nem jelent elfoglaltságot, hiszen ilyenkor az ACTIFRY dolgozik. A dolgunk csak annyi, ogy állítsuk be az időzítőt és figyeljük a hangjelzést, hogyidőben kikapcsolhassuk a gépet. A példában ez 35 perc, miközben egyéb tevékenységet végezhetünk gépközelben.